Dit zijn wij

Het Praktijklab Ouderenzorg 3.0 is eind 2019 als concept gestart. In de periode daarvoor– vanaf 2015 – hebben de deelnemers allen één of meerdere tools\trainingen\concepten gemaakt die vraagsturing als kern hebben. We hebben allemaal een langdurig in de ouderenzorg gewerkt en geconcludeerd dat vraagsturing bewoners, familie en medewerkers tevredener maakt! Ook hebben we geconstateerd dat ons gedachtegoed vaste grond onder de voeten heeft gevonden bij de regelgevers in onze sector ; VWS, politiek, CIZ, NZA, zorgkantoren, e.a.

Het PraktijkLab team is een mix van denkers (bedrijfskunde, economie, gezondheidswetenschappen) en doeners (verzorgenden, verpleegkundigen, teamleiders, coaches).Het PraktijkLab is een onafhankelijk platvorm van mensen & organisaties die de 3 begrippen van het Persoons Volgend Budget ondersteunen ; vraagsturing - eigen regie - persoonsvolgend budget (o.b.v. integrale kostprijzen).We zijn primair géén 'commerciële club'. We dragen in ons hart de wens om er voor te zorgen dat zorgaanbieders en de systeemwereld er omheen (NZA, CIZ, zorgkantoren) vraagsturing steeds verder mogelijk maken.

Onze mijlpalen

  • In het AO van 28 januari treden NZA en Pure IPVB collectief samen op m.b.t. het onderwerp 'bekostiging verpleeghuiszorg' (integrale vergelijking & integrale kostprijzen staan zij aan zij).

    2021

  • In het AO van 12 februari wordt het eindrapport IPVB besproken, een technische briefing wordt als politiek vervolg voorgesteld, de adviesgroep PVB (borging in de sector) en het praktijklab ouderenzorg 3punt0 (opschaling in de sector) starten.

    2020

  • Het eindrapport over het onderzoek bij de 10 + 1 zorgaanbieders wordt aan de minister gezonden, hij zend het rapport met begeleidend positief advies naar de leden van de vaste 2e kamer commissie VWS.

    2019

  • Een héél jaar lang gaan 10 zorgaanbieders, 1.000 bewoners (en hun familie) en 350 medewerkers met het IPVB aan de slag, de locatie die in 2016 startte krijgt zoveel extra zorgfinanciën dat volledig vraaggestuurd gewerkt kan worden, alles met als doel 'bewijslast op te leveren ' voor het ministerie en de NZA, subsidies van VWS \ W&T \ NZA maken deze mijlpaal mogelijk.

    2018

  • Cijfers uit het 'droogdraaien' m.b.t. bewoners, familie, medewerkers en organisatie geven de potentie van het IPVB aan als volgende stap in de modernisering ouderenzorg.

    2017

  • De VWS projectleider realiseert vanuit het ministerie wordt een landelijke 'stakeholdersgroep IPVB' waar álle relevante instituten & koepels aan deelnemen, op 1 locatie wordt m.b.v. subsidie 'drooggedraaid' met álles wat met het IPVB te maken heeft.

    2016

  • We komen in contact met de projectleider van Waardigheid & Trots en worden geselecteerd als 'exoot'.

    2015

Neem contact met ons op

Je bericht is onderweg!

Je bericht is succesvol naar ons verstuurd, we zullen zo snel mogelijk reageren! Verwacht een antwoord binnen een aantal dagen.

Alle informatie die je hebt verstuurd, wordt met veel zorg behandeld. Lees daarover meer in onze privacy verklaring.

Oeps! Er is iets fout gegaan...